lördag 31 oktober 2015

Jag måste tipsa om en otroligt god risotto!!!

Receptet kommer från Tasteline


1 gram  
7,5 dl  
2 msk  
2 msk  
1 st  
225 gram  
3 dl  
225 gram  
2 st  
75 gram  

Tillagning

Blanda saffran i grönsaksblandningen. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken och stek sakta i 6 minuter tills löken mjuknat. Tillsätt riset och stek under omröring i 1-2 minuter så att risgrynen täcks av smöret och oljan. Häll 3 dl av den varma grönsaksbuljongen med saffran. Koka över medelvärme, rör om ofta, tills all vätska kokat in. Tillsätt ytterligare 3 dl grönsaksbuljong. När även denna buljong kokat in, tillsätt vinet och fortsätt koka tills riset har fått en sorts krämig konsistens. Tillsätt den kokta sparrisen och resten av buljongen och koka, under omrörning, tills all vätska kokat in och riset är mjukt. Rör i den finrivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar. skeda upp risotton på varma tallrikar och garnera med hyvlad parmesanost och färska basilikablad. Servera med varma ciabattabröd och en färsk grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar